Megújul három vérellátó több mint 700 millióból

Debrecenben, Miskolcon és Tatabányán újítják fel az intézményeket.

MNO
2015. 07. 09. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által 2013-ban kötött konzorciális szerződés keretében elkészült és átadták a Pécsi és Szegedi Regionális Vérellátó Központot, ahol március közepe óta várják a véradókat – olvasható az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) közleményében. A korábbi, hatékonyan lebonyolított közbeszerzési eljárások eredményeként a pályázati forrásból több mint 700 millió forint megmaradt, így a 2015. júniusában megkötött támogatási szerződés módosítás alapján indul el a projekt új szakasza – írja a szervezet.

Felújítják továbbá a Debreceni Regionális Vérellátó Központ és a Tatabányai Területi Vérellátó épületeit, és a Miskolci Vérellátót új helyre, a megyei kórházba költöztetik. 190-190 millió forintból valósul meg a tatabányai és a debreceni munka, míg Miskolcon 130 millió forintból újítják meg azt a területet, ahova költöznek.

Az OVSZ szerint megoldódik továbbá az évek óta fennálló kiszállójármű-hiány, mivel 110 millió forint értékben lehetőség nyílik 15 darab vérvételi kiszálló gépjárművet vásárolni, ami a mobil véradások hatékonyabb szervezését és lebonyolítását segíti. Hatvanmillió forintért orvostechnológiai eszközöket és informatikai eszközöket is vásárolnak a pályázat segítségével a szakmai munka infrastrukturális hátterének megújítása érdekében.

A munkálatok ideje alatt a debreceni és miskolci vérellátók a megszokott címen, míg a Tatabányai Területi Vérellátó július 2-től ideiglenes helyszínen fogadja a véradókat. További információ az OVSZ honlapján érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.