Nagyot harapott egy lengyel cég Komárom ipari parkjába

Az Alumetal S. A. és a komáromi önkormányzat egy tízhektáros terület megvásárlásáról írt alá adásvételit.

MTI
2015. 07. 23. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Attila (Fidesz–KDNP) tájékoztatása szerint a beruházás értéke 9 milliárd forint, és teljes kapacitáson működve 150 embernek biztosít munkát 2017 végére. A tervezett üzem kapacitása évi 66 ezer tonna alumíniumöntvény.

Az Alumetal cégcsoport letelepedése 1998 óta az első zöldmezős beruházás a városban – tette hozzá a polgármester. Az Európában az egyik legnagyobb finomítónak számító vállalat hulladékfémből állít elő alumíniumöntvényeket az autóipar számára.

A komáromi üzem az Alumetal-csoport első külföldi beruházása. A társaság három lengyelországi gyárának összesített kapacitása 165 ezer tonna, termékeinek több mint 90 százalékát az autóipar részére értékesíti, legnagyobb vásárlói a Volkswagen-csoport és a Nemak-csoport.

Molnár Attila emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat csaknem 600 millió forintos közműfejlesztést hajtott végre a komáromi ipari park új területeinek feltárására. Az ipari parkban a megyei munkaügyi központ márciusi adatai szerint mintegy 2000 ember dolgozik.

A 136,5 hektáros park tulajdonosa és működtetője a város önkormányzata. A területről elkerülő úton, három kilométerről elérhető az M1-es autópálya. A parknak közvetlen csatlakozása lesz a megépülő új Duna-hídhoz vezető útra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.