Nyugodtan vegyen Vegetát!

A Podravka szalmonellafertőzés gyanúja miatt vonta vissza a Vegeta egyes gyártási tételeit az osztrák, német és szlovák piacokról.

MNO
2015. 07. 02. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyártó önként visszahívta egyes tételeit a piacról, feltételezhető szalmonellanyomok miatt – írta kedden az osztrák Kleinezeitung. Portálunk megkeresésére a Podravka magyarországi képviselete eljuttatta a cég közleményét, melyben jelezték: folyamatban van a Vegeta 250 és 500 grammos termékek egyes gyártási tételeinek visszavonása az ausztriai, németországi és szlovákiai piacokról, miután az Ausztriában elvégzett rutinellenőrzés egy esetben szalmonellabaktérium jelenlétére utaló nyomokat talált.

A cég az érintett termékeket egy hivatalosan akkreditált horvát laboratóriumhoz és a Dr. Andrija Stampar Közegészségügyi Oktató Intézethez továbbította, itt pedig megállapították, hogy a termék mentes a szalmonellabaktériumtól, ami megerősítette a cég minőség-ellenőrzési laboratóriumának eredményeit. Mindemellett a szóban forgó termékszériákat kiegészítő elemzésnek vetették alá a hitelesített uniós laboratóriumoknál. Portálunkkal emellett közölték: a kérdéses tételeket nem árusítják Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.