Olcsóságunk miatt jönnek a turisták

Míg korábban az osztrák nyugdíjasok gyógyfürdőinket látogatták, helyettük generációváltással fiatalok jöttek a fesztiváljainkra.

MTI
2015. 07. 16. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 100 euró idén 168 eurót, tavaly 181-et, két évvel ezelőtt pedig 177-et ért, ez a helyzet nem változott. Az utazási döntést az ár-érték arány mellett az ország vonzereje, a programkínálat is befolyásolja, mindezek együtt hatnak a beutazó forgalomra – emelte ki a főszerkesztő.

A magyar ár-érték arány a britek számára is nagyon kedvező, az év első hat hónapjában több brit turista érkezett az országba, mint osztrák. Utóbbiak egy kutatás szerint nagyon odafigyelnek az ár-érték arányra, oda mennek, ahol a legjobb szolgáltatást kapják a legjobb áron. A szakember kitért arra is, hogy az osztrák piacon megfigyelhető az átalakulás: míg korábban az osztrák nyugdíjas turisták gyógyfürdőkbe látogattak, helyettük generációváltással fiatalok jöttek, akik a magyarországi fesztiválturizmus fontos szereplői.

Szántó Zoltán szerint a kedvező ár-érték aránnyal a földrajzi közelséget ki tudjuk használni, a közlekedési költségek nem jelentősek Ausztriából. Az osztrák turisták körében a nyugat-dunántúli fürdővárosok a legnépszerűbbek. Az osztrák piac másik sajátossága a fogászati turizmus, ami 20 évvel ezelőtt is népszerű volt, most is az – mondta, hozzátéve, hogy a fiatalok körében egyre népszerűbb a főváros.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.