Őszre készül el a Győrt keletről elkerülő út első szakasza

A kétszer egysávos, 4,4 kilométer hosszú szakasz 4,6 milliárd forintba kerül.

MTI
2015. 07. 01. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP), Győr polgármestere elmondta, hogy a fejlesztés teljes mértékben beleillik abba a gazdaságfejlesztési koncepcióba, amely a kormány, a város és az Audi Hungaria Motor Kft. között jött létre. Hozzátette: a dinamikus gazdaság nemcsak munkahelyeket teremt, hanem „motorja a városi fejlesztéseknek is”. Az út megépülése a gazdasági kapcsolatokat erősíti, elősegíti a győriek jobb közlekedését, mert tehermentesíti a városi úthálózatot – mondta.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a város- és térségfejlesztési program fontos mérföldkövének nevezte a beruházást, mert a munkahelyek megőrzésén túl munkahelyeket is teremt, emellett nemcsak a városban élők közlekedését segíti, hanem a város környéki településeken élők bejárását is megkönnyíti.

Simon Róbert Balázs, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa, fideszes országgyűlési képviselő elmondta, hogy naponta átlagosan 9000 járművel kevesebb fogja használni a városi utakat az elkerülő elkészülte után. Részletezte: három ütemben 2017 decemberére fog elkészülni 20 milliárd forintból a teljes út, amely 13,4 kilométer hosszú lesz és az M1-es autópályát köti össze a 14-es úttal.

Az építkezést 85 százalékban európai uniós, 15 százalékban hazai forrásokból fedezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.