Pénzfelvétel a boltban

Kártyás fizetéssel juthatnak bankjegyekhez a vásárlók.

Hajdú Péter
2015. 07. 15. 4:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg is többszörözheti a havi 150 ezer forintos ATM-ből ingyen felvehető összeget az a vevő, aki igénybe veszi a Penny Market cash back akcióját. Az üzletlánc júliusban vezette be a szolgáltatást, amellyel minden háromezer forint fölötti bankkártyás vásárlásnál jogosult az ügyfél legfeljebb húszezer forint összeget készpénzben felvenni. A Penny tájékoztatása szerint a szolgáltatás összes üzletükben folyamatosan rendelkezésre áll. Az akció nem ATM-es pénzfelvételnek, hanem bankkártyás fizetésnek minősül, és utána a kereskedőlánc sem számol fel extraköltséget. Ha pedig így van, akkor a vásárlók számára további jó hír, hogy amennyiben hitelkártyájukkal fizetni tudnak az üzletben, úgy akár annak terhére is vehetnek fel készpénzt. Ennek azért különösen nagy a jelentősége, mert a hitelkártyát vásárlásra találták ki, s ezért a bankautomatás készpénzfelvételnek igen magas a költsége. Ebben az esetben ettől azonban nem kell tartani az embernek, hiszen „vásárlásról” van szó.

A szolgáltatás mindenki számára praktikus. A vásárló könnyen túllépheti a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi limitet, akár jelentősen is, hiszen igénybevételének nincs havi limitje, azaz minden háromezer forintos vásárlásnál élhet vele. Természetesen a kártya mögött megfelelő fedezetnek kell lennie, hiszen a pénzfelvételt vásárlásként regisztrálja a rendszer. A vevőnek legfeljebb azzal a „vásárlás” tényét jelző SMS-díjjal kell számolni, amit esetleg a bankja számít fel. További előny, hogy nem kell bankjegykiadó automatát keresnie, hanem már az üzletben felvehet pénzt esetleges későbbi készpénzes vásárláshoz. Az üzletláncnak is kényelmes, mert a pénztárban a készpénzes vásárlások során felhalmozódó összeg egy részétől megszabadulhat, amikor valaki igénybe veszi a szolgáltatást.

Így nemcsak a pénztárosnak kell kevesebb bankjeggyel bíbelődni a műszak végén, de a pénzkezeléshez kapcsolódó költségek is csökkennek. S persze az ügyfelek is szívesebben látogatnak egy olyan üzletbe, ahol azonnal készpénzhez is juthatnak. Végül a bankkártyát kibocsátó bank is jól jár, hiszen anélkül juttatja készpénzhez az ügyfelet, hogy ATM-en vagy egyéb módon közvetlenül kapcsolatban lépett volna vele, azaz a hitelintézet is költséget spórolt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.