Több mint kétszázmillióba kerül a HÉV-állomás födémlemezének megerősítése

A Batthyány téri HÉV-állomás födémlemezének megerősítését a celldömölki székhelyű Bem Tram Konzorcium végezheti, az eredetileg becsült nettó 244 millió forinttal megegyező vállalási áron – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI
2015. 07. 14. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. írta ki. A teljes projekt a „Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése, Bem rakparti ág megvalósítása” címet viseli és a Közop keretén belül 68,3 százalékos uniós támogatást élvez.

A Bem rakparti ágra kiírt közbeszerzést a Bem Tram Konzorcium nyerte meg múlt év nyarán, mintegy nettó 4,4 milliárd forinttal. Amikor kiderült, hogy a HÉV-alagút födémje megerősítésre szorul, a beruházó BKK a teljes munka kivitelezőjétől kért ajánlatot erre a feladatra.

A konzorcium tagja a celldömölki székhelyű Swietelsky Vasúttechnika Kft., valamint két fővárosi cég, a Strabag Általános Építő Kft. és a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.