Vasárnap is kinyithat két balatoni CBA

Balatonakali után Balatonfenyvesen is piaccá nyilvánították a helyi CBA üzletet.

MNO
2015. 07. 03. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezer négyzetméter a balatonfenyvesi CBA szupermarket alapterülete, így hivatalosan nem tarthatna nyitva vasárnaponként. Ám az RTL Klub Híradója beszámolt arról, hogy a tulajdonos elérte: nyilvánítsák piaccá üzletét. A bolt megkérdezett alkalmazottja szerint igény volt a piacra és a vasárnapi nyitva tartásra is a helyiek és a turisták részéről.

Balatonfenyves jegyzője, dr. Tóthné dr. Sass Mónika a csatornának elmondta: az üzlet minden feltételt teljesített ahhoz, hogy piaccá váljon. Ezt követően azt is kezdeményezte a CBA, hogy tarthasson nyitva vasárnap is. „Ezt is engedélyeztük” – tette hozzá. Korábban Balatonakali önkormányzata is így tett az ottani CBA Príma üzlet esetében, ott is piacként lehet nyitva vasárnap az üzlet.

A CBA elnöke, Baldauf László szerint egyébként a vasárnapi zárva tartás jó ötlet. A Heti Válasznak adott interjújában azt mondta: rengeteg családi konfliktust okozott a vasárnapi munkavégzés, az eladók, boltvezetők pedig ingerlékenyebbek voltak. Szerinte „sokan úgy gondolják, a korszerű élelmiszer-tárolók, a hosszan eltartható termékek ellenére nem elég nekik hét napból hat a bevásárlásra”. Az összforgalomban hónapról hónapra emelkedést lát, ezért nem vár negatív hatásokat a forgalomban a boltzár miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.