133 milliárdból nagyobb földet vehet, mint Magyarország

Eladásra bocsátják Ausztrália legjelentősebb földtulajdonnal bíró magánvállalatát.

MNO
2015. 10. 26. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzletet bonyolító Ernst and Young vállalat vezetője, Don Manifold szerint a keddi határidőig hat és tizenkettő közötti ajánlattevőre számítanak.

Az S. Kidman & Co. Ltd. nevet viselő, 1899-ben alapított magánvállalat tulajdonába tíz szarvasmarhafarm, egy tenyészbikaménes és egy hizlalótelep tartozik, amelyek együttesen több mint 101 ezer négyzetkilométeren terülnek el Ausztrália négy államában. A Japánba, az Egyesült Államokba és Délkelet-Ázsiába marhahúst exportáló cég így több földdel bír, mint amennyi Dél-Korea vagy Magyarország területe.

A médiában megjelent találgatások szerint a mintegy 185 ezer szarvasmarha felett rendelkező vállalatért – amelynek birtokában van a világ legnagyobb szarvasmarhatelepe, a kontinens középső részén fekvő, 24 ezer négyzetkilométeres, azaz belgiumnyi méretű Anna Creek Station is – 300 és 650 millió dollár (61 és 133 milliárd forint) közötti összeget fizethetnek. Az érdeklődők között sajtóértesülések szerint legalább három kínai cég is található.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.