A bíróság szerint nem történt jogszabálysértés

A támadott haszonbérleti szerződések ügyében úgy döntöttek: nem ütköznek a jó erkölcsbe.

MTI
2015. 10. 12. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kánai Edina közlése szerint a törvényszék mindkét esetben megállapította, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes pályázó, a pályázati eljárás és a szerződéskötés során nem sértett, nem került meg jogszabályt, a megkötött haszonbérleti szerződések nem ütköznek a jó erkölcsbe.

Emlékeztetett rá: 2014 decemberében több, a haszonbérbeadásra irányuló pályázati eljárásban nem nyertes pályázó kezdeményezett peres eljárást a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes haszonbérlő ellen, a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

A Debreceni Törvényszék lefolytatta a bizonyítási eljárást, és két esetben döntést hozott, elutasítva a felperesek keresetét. Az ítélet nem jogerős, 15 nap áll a felperesek rendelkezésére, hogy eldöntsék, fellebbeznek-e – tette hozzá Kánai Edina.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.