A Gazprom megkezdte a földgáz szállítását Ukrajnának

A mostani megállapodás hat hónapon keresztül, 2016 márciusáig biztosítja Ukrajna ellátását orosz földgázzal.

MTI
2015. 10. 12. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazprom hétfőn megkapta a gázszállításokért előre fizetendő 500 millió dollár első 234 millió dolláros részletét – közölte Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója.

A Gazprom az idén tavasszal állította le a földgázszállítást Ukrajnának. A mostani megállapodás hat hónapon keresztül, 2016 márciusáig biztosítja Ukrajna ellátását orosz földgázzal.

Az Európai Bizottság 500 millió dolláros támogatást ígért Ukrajnának a gázszállítások finanszírozására. Oroszország pedig ezer köbméterenként 251 dollárról 230 dollárra csökkentette az Ukrajnának adott gáz árát, hasonlóan ahhoz az összeghez, amennyiért a környező országoknak szállít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.