A minisztérium kiáll az ökocímkés termékek mellett

Háromoldalú környezetügyi partnerségi megállapodást írtak alá.

MTI
2015. 10. 29. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ökocímkés körbe olyan termékek kerülhetnek be, amelyeknek az előállítása más termékekkel összevetve anyag- és energiatakarékos, veszélyes anyagot nem, vagy csak csekély mértékben tartalmaznak. Továbbá egész életciklusuk során kevésbé hatnak károsan a környezetre, az emberek egészségére – mondta az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

V. Németh Zsolt hozzátette: reményei szerint a megállapodás aláírásával Magyarországon nagyobb figyelem irányul majd a környezetbarát termékekre.

Hozzátette, ezek az áruk láthatóbbá válnak azzal, hogy a mintaprojekt részese az ország egyik legnagyobb kereskedelmi hálózata, a CO-OP.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.