Automatizáltan készülhetnek az Adidas egyéni cipői

Egy úgynevezett Speedfactoryvel mérne csapást az örök rivális Nike-ra a német sportszergyártó cég.

MD
2015. 10. 22. 1:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre megnyithatja első teljesen automatizált gyárát az Adidas Németországban – írja a The Huffington Post. A beruházás része annak a törekvésnek, hogy közelítsék a gyártás folyamatát a fogyasztókhoz a tehetősebb országokban.

A Manz német műszaki vállalatcsoport kedden közölte, hogy megállapodást kötöttek az Adidasszal, amelynek keretében ők biztosítják számukra a technológiát, amivel a sportszergyártó cég képes lesz a rendelésre készült lábbelik alkotóelemeinek megtervezésére és legyártására az új típusú, automatizált gyárban, az úgynevezett Speedfactoryben.

Az Adidas a német kormánnyal, valamint tudományos és robotikai cégekkel is együtt dolgozik olyan technológiai újítások kifejlesztésén, amelyek kedvező fordulatot hozhatnak a sportszergyártó számára a cipőiparban és az örök rivális Nike elé repíthetik őket.

A jelenlegi piacvezető Nike az elmúlt néhány évben hagyta maga mögött az Adidast, utóbbi pedig folyamatosan próbálkozik a felzárkózással, ennek egyik stációja az emberi erőforrást gépekkel helyettesítő Speedfactory. Demonstráció gyanánt az Adidas bemutatott egy 3D nyomtatóval készült futócipőtalpat október 7-én, melyet már egy előre megadott lábra gyártottak. A projekt célja a személyre szabott cipőgyártáson túl a szállítási költség és idő csökkentése.

Az első Speedfactory várhatóan 2016-ban nyílik meg a dél-németországi Ansbachban, nem messze a herzogenaurachi központtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.