Családi csődvédelem: fontos határidő közeleg

Várhatóan 2016. március elsejéig lehet jelentkezni a programra.

MTI
2015. 10. 15. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harrach Péter arról beszélt, hogy reményeik szerint mintegy húszezer családon tudnak majd segíteni a programmal, ők – életformaváltást és kiadáscsökkentést vállalva – megmenthetik az otthonukat.

A kisebbik kormánypárt politikusa egy néhány héttel korábbi adatot ismertetve azt közölte, hogy mintegy ötszázan vitték már el az adatlapot, ők azok, akik komolyan foglalkoznak a jelentkezéssel, míg a megkötött szerződések száma nem éri el a százat.

Mint mondta, arra számít, hogy a végrehajtási moratórium lejárta után és a végrehajtások megindulásakor többen veszik majd komolyan a fenyegetettséget, és adják be jelentkezésüket a családi csődvédelmi programra.

Arra a felvetésre, mi lehet az oka annak, hogy a vártnál kevesebben jelentkeztek, úgy vélte, néhány médium rossz hírét keltette ennek az új jogintézménynek, továbbá a tájékoztatás sem volt megfelelő. Az érintetteknek „el kell magyarázni, szórólapot kell készíteni, különböző csatornákon tájékoztatni kell, ezt a munkát be kell fejezni” – fogalmazott.

Harrach Péter azt mondta, tudatosítani kell az érintettekben, hogy két lehetőségük van: vagy az otthonuk elvesztésével járó végrehajtás, vagy az életformaváltás.

Arra is kitért, hogy a bankok „csak mérsékelten érdekeltek” a családi csődvédelmi programban való részvételben, és egy részük megpróbálja elhárítani a náluk jelentkező ügyfeleket.

A kormánypárti politikus szerint ezért a törvénymódosításban lehetőséget adnak arra, hogy a családi csődvédelmi szolgálatnál is lehessen jelentkezni a programra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.