Domokos: Törvényes volt a büdzsé végrehajtása

Tállai András szerint a gazdaság teljesítménye elérte a válság előtti szintet.

MTI
2015. 10. 07. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára szerint Magyarország kiemelkedő gazdasági teljesítményt mutatott 2014-ben, a bruttó hazai össztermék növekedési üteme 3,7 százalékra gyorsult, így a gazdaság teljesítménye elérte a válság előtti szintet.

Az államtitkár szerdán az Országgyűlésben a 2014-es zárszámadás vitáját megnyitva úgy értékelt, tavaly a magyar gazdaság szektorai erősödtek, a növekedés már 2013-ban fenntartható pályára állt, és ennek köszönhetően a 2014-ben újabb lendületet vett a gazdaság.

A 2014. évi központi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt, a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak – ismertette az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítását Domokos László szerdán a parlamentben.

Az ÁSZ elnöke elmondta, hogy az államháztartás központi alrendszere 2014. évi törvényi előirányzatainak teljesítése, a hiány és az államadósság alakulása megfelelt az alaptörvény, a stabilitási és az államháztartásról szóló törvény előírásainak, a zárszámadási törvényjavaslat tartalmi elemei, szerkezete összhangban van a jogszabályi előírásokkal.

A számvevőszék ellenőrzése megállapította – folytatta Domokos László –, hogy a központi költségvetés teljesített bevételi és kiadási főösszege nem tartalmaz lényeges hibát, a bevétel és kiadás teljesítési adatai megbízhatóak, 2014-ben a közpénzekkel való gazdálkodásról szóló beszámolás szabályszerű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.