Ezentúl biztonságosabb lesz a bankkártyás fizetés

A nap huszonnégy órájában nyomon követik majd a különböző fizetési csatornákat.

MTI
2015. 10. 16. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a SafetyNet a bankok jelenleg működő védelmi rendszereit egy újabb szinttel egészíti ki, a nap huszonnégy órájában nyomon követi a különböző fizetési csatornákat, függetlenül azok földrajzi helyétől, megvédve ezzel a kibocsátókat egyebek között a fizetési számlával kapcsolatos visszaélésektől, illetve a készpénzfelvételhez köthető csalásoktól.

A megoldást már integrálták a Mastercard globális fizetési rendszerébe, a kártyakibocsátók tehát automatikusan belépnek a rendszerbe. A SafetyNet minden olyan tranzakció esetén működik, amely MasterCard, Maestro és Cirrus betéti, üzleti vagy hitelkártyával valósul meg – olvasható a közleményben.

A MasterCard világszerte több mint 210 országban köti össze a fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.