Ha elektromos autója lemerül, a Várban feltöltheti

Szerdán adták át a Lovas úton és a Várkert Bazár mélygarázsában található berendezéseket.

MTI
2015. 10. 14. 21:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat közleménye szerint György István, Budapest kormánymegbízottja a töltők átadásán azt mondta, a kormány elkötelezett az iránt hogy segítse a környezetbarát, elektromos járművek mielőbbi elterjedését, ennek része a zöld rendszám is, amely a tervek szerint a jövőben számos kedvezményt biztosíthat. Eddig 9 zöld rendszámot adtak ki az országban, ezek közül az első a budavári önkormányzaté.

Nagy Gábor Tamás, a kerület polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a kerület képviselői szeptember 24-én – az országban az elsők között – döntöttek arról, hogy támogatják az e-mobilitás terjedését, és a zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámmal rendelkező gépjárműveknek október elsejétől ingyenessé teszik a parkolást az I. kerületben.

A telepített töltők több szabvánnyal is kompatibilisek, és egyidejűleg két gépjárművet tudnak 15-30 perc alatt menetkészre feltölteni. A villámtöltőket egy speciális töltőkártyával díjmentesen használhatják az elektromos autók tulajdonosai, de az önkormányzat a polgármester ismertetése szerint megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Jedlik Ányos-terv részeként hosszabb távon is ingyenes maradhasson a villanytankolás a kerületben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.