Hernádi: Van az a jogi lehetőség

Hernádi Zsolt a Figyelőnek kijelentette, hogy a nyár közepe óta elhagyhatja Magyarországot.

MTI
2015. 10. 22. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hernádi Zsolt a lapnak kijelentette, hogy a nyár közepe óta elhagyhatja Magyarországot. A horvát elfogatóparancsot egyébként a mai napig törvénytelenségnek tartja. Az elmúlt két évben minden vizsgálatnak alávetette magát, és a hatóságnak odaadták a kért dokumentumokat – tette hozzá.

Magyarország és több európai uniós ország számára furcsa, hogy a horvát alkotmánybíróság megsemmisítő döntése után az elfogatóparancs változatlanul életben van – mondta Hernádi Zsolt. Korábban Zamecsnik Péter ügyvéd beszélt arról az MTI-nek: ha egyszer egy ügyet egy tényállás alapján egy hatóság elbírált, ugyanazon tényállás alapján – így például Hernádi Zsolt nemzetközi vesztegetési ügyében – nem lehet eljárást indítani.

Hernádi kitért arra is, hogy politikai kockázatokból Szíriában és Kurdisztánban is kijutott a Mol-csoportnak, az Aleppó és Damaszkusz közötti gázmezőn a polgárháború kitörése miatt mintegy egymilliárd dollár veszteséget kellett leírniuk. Kurdisztán is háborús övezetté vált, ám egyszer ott is eljön a béke – mondta. Az elnök-vezérigazgató Pakisztánban nem zárta ki a további kutatásokat.

A Figyelőben megjelent interjúból az is kiderül: a Mol szintetikusgumi-gyárat épít Tiszaújvárosban, és további beruházásokat is tervez, akár a szénhidrogéniparon kívül is. A tiszaújvárosi üzemmel Közép-Európában még nem létező technológiát hoznak az országba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.