Ismét egymillió utas felett Ferihegy forgalma

A légikikötő a nyári turisztikai szezon zárásaként szeptemberben 1 millió 17 ezer utast kezelt.

MTI
2015. 10. 06. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légikikötő a nyári turisztikai szezon zárásaként szeptemberben 1 millió 17 ezer utast kezelt, ez 16,2 százalékkal haladta meg a 2014. szeptemberi szintet. Megjegyezték, hogy mind a három nyári hónapban mintegy 140 ezerrel több utasa volt a repülőtérnek, mint egy évvel korábban.

A légitársaságok között a Wizz Air bonyolította le a legnagyobb forgalmat, a magyar kötődésű légitársaságot a Ryanair, a Lufthansa, az easyJet, a Norwegian, a Germanwings és a KLM követi. A forgalomnövekedésben jelentős szerepet játszottak a hosszú távú járatok is, amelynek révén idén nyáron Budapestről közvetlenül volt elérhető Toronto, Montreal, Dubaj, Peking és Doha.

A küldő városok statisztikáját továbbra is London vezeti, a brit főváros négy repülőteréről összesen öt légitársaság szállít utasokat, szeptemberben majdnem 120 ezer embert. A további sorrendet Párizs, Brüsszel, Frankfurt, Isztambul, Róma, Amszterdam, München, Milánó és Moszkva alkotja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.