Jövőre már használhatják a „GMO-mentes” matricát

A szaktárca elkészítette az élelmiszerek, elsősorban az állati termékek GMO-mentes jelöléséről szóló rendelettervezetet.

MTI
2015. 10. 07. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár az újság szerdai számában publikált interjúban elmondta: a jogszabálytervezet közigazgatási egyeztetése a napokban várható, és 2016 elején léphet hatályba.

Nagy István a lapnak egyebek mellett arról is beszélt, hogy a földtörvénnyel kapcsolatos brüsszeli vizsgálat nem befolyásolja a jelenlegi termőföld-értékesítési programot, mivel a bizottság leghamarabb 2017 végén hozhat ítéletet. Hangsúlyozta ugyanakkor, a kormány arra számít, sikerrel tud érvelni Brüsszelben, és a testület is elismeri, a szabályozás összhangban van az uniós joggal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.