Keretszerződést kötött az MVM és a Ruszatom

A Roszatomhoz tartozó cég a működtetéshez és a korszerűsítéshez szállít berendezéseket és tartalék alkatrészeket.

MTI
2015. 10. 27. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Roszatom vállalat Ruszatom Szervisz nevű cége és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2015. október 27-én kötött keretszerződést a négy paksi atomerőművi blokk működtetéséhez és korszerűsítéséhez szükséges berendezések és tartalék alkatrészek szállítására – közölte az orosz állami atomenergetikai konszern magyar kommunikációs partnere, a Kotimex PR.

Tájékoztatásuk szerint a megállapodást a paksi atomerőmű küldöttségének novovoronyezsi atomerőműben tett látogatása alkalmából írta alá Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szervisz vezérigazgatója.

A keretszerződés rögzíti a felek együttműködésének alapelveit, de a szállítások konkrét feltételeit a kiegészítő szerződések tartalmazzák majd.

A Ruszatom Szervisz cég a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern elektromosenergia-divíziójához tartozik. A vállalat ágazati integrátor szerepet tölt be a külföldön üzemelő, orosz tervezésű atomerőművek revíziója, javítása és korszerűsítése terén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.