Kevesebb benzinkutas üzlet, több bevétel

Az üzletek bevétele 1 százalékkal, 12 milliárd forintra nőtt az első nyolc hónapban a tavalyihoz képest.

MTI
2015. 10. 30. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A piackutató cég pénteken az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az italokra jutott a benzinkúti üzletek forgalmának több mint fele. Az ásványvizek forgalma 4, a szénsavas üdítőitaloké 3, az energia- és sportitalok forgalma 2 százalékkal nőtt a vizsgált időszakban. Csökkent viszont a sör eladása, idén január–augusztusban 4 százalékkal kevesebbet értékesítettek a benzinkutakon a tavalyihoz képest.

A felmérésből kiderült, hogy a második legkeresettebb termékcsoport az édesség, ebből a kategóriából a legtöbb bevételt szeletes csokoládéval és rágógumival érték el a benzinkúti boltok. Az égetett szeszes italoknál a vodka és a viszki áll értékben az eladási lista élén – írják.

A Nielsen felmérése szerint idén januárban 1387-re csökkent a benzinkutas üzletek száma, egy évvel korábban még 1474 ilyen üzletet regisztráltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.