Létszámleépítés az építőipari cégnél

A Közgép Zrt. 350 dolgozójától válik meg.

MTI
2015. 10. 13. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a csoportos létszámleépítés a Közgép Zrt. minden második alkalmazottját érinti, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót küldenek el. Közleményében a társaság azt írja, hogy a létszámcsökkentés elkerülhetetlenné vált, mert a hazai mélyépítőpiac jelentősen csökkenő beruházásállománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni.

A Közgép kiemelte, hogy a leépítés bejelentése és végrehajtása során körültekintően, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, az érintett dolgozóknak valamennyi, a jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát maradéktalanul kifizeti.

A létszámcsökkentéstől függetlenül a Közgép Zrt. valamennyi megbízását, kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik – írja közleményében a cég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.