Majdnem százmilliárdot vettek fel vállalkozások

Népszerűek a Széchenyi kártya programban elérhető 25 millió forint feletti folyószámlahitelek is.

MTI
2015. 10. 25. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság közleménye szerint népszerűek a Széchenyi kártya programban elérhető 25 millió forint feletti folyószámlahitelek is, ez év augusztusa óta 1,97 milliárd forint összegű hitelt vettek fel a vállalkozások.

Nagy Róbert, a Garantiqa vezérigazgató-helyettese elmondta: a Széchenyi kártya folyószámlahitel esetében az igényelhető hitelkeret nagysága az eddigi érték duplájára, 50 millió forintra emelkedett, mivel egyre inkább nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyeknek 25 millió forintnál nagyobb folyószámlahitelre van szükségük a folyamatos működés zavartalan biztosításához. Már öt banknál van lehetőség a 25 millió forint feletti folyószámlahitel igénylésére – tette hozzá.

Nagy Róbert szerint a Garantiqa konstrukciói lehetővé teszik, hogy ezek a hitelek valamennyi kis- és középvállalkozás részére kedvező fedezettel legyenek elérhetők.

A Garantiqa a jövőben arra számít, hogy a vállalkozások hitelfelvételi kedvével párhuzamosan a kezességvállalásos konstrukciók iránti kereslet is nő – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.