Már 55 ezer fővárosi használja az Ubert

Rengetegen utaznak az applikáció használatával metróállomásokra.

MNO
2015. 10. 21. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég közleménye szerint a budapesti Uber-utazások harminc százaléka metróállomás közelében kezdődik vagy végződik, ez a felhasználási mód pedig nagyban hasonlít azon autósokéra, akik járművüket a metróállomásoknál kialakított p+r parkolókban hagyják, és metróval folytatják útjukat a belvárosba. Budapesten a tavaly novemberi indulás óta több mint 600 ezer utazást tettek meg a mobilalkalmazás segítségével.

A társaság statisztikáiból kiderül az is, hogy jelenleg ezer budapesti autóspartner és 55 ezer utas regisztrált a platformon. Most az a céljuk, hogy 2016 végére további ezer magyar embernek adjanak kereseti lehetőséget.

A közösségi utazásmegosztó szolgáltatásban okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül lehet fuvart rendelni, a szolgáltatást nyújtó autósok magánszemélyek.

Korábban többször is tüntettek taxisok a szolgáltatás ellen, mert véleményük szerint tisztességtelen versenyelőnyt élvez, nem vonatkoznak rá ugyanis a taxizásra alkotott szabályok,

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.