Megkezdődött a dohánybeszállítói szerződések megkötése

Jó ütemben halad a felkészülés az új dohánypiaci szabályozás november 1-jei hatályba lépésére.

MTI
2015. 10. 19. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiskereskedők online regisztrációja 2015. október 21-én kezdődik; az eddigi megkeresések alapján az érdeklődés már most is óriási a dohányboltok részéről – írták. A 2015 novemberében hatályba lépő törvényi rendelkezések értelmében a dohánytermék-kiskereskedők már csak az állam által koncessziós szerződéssel kijelölt társaságtól, azaz az ODBE-től szerezhetik be a dohánytermékeket. Hétfői közleményében az ODBE kiemelte: készen áll arra, hogy a dohányellátási feladatokat novembertől az állammal kötött koncessziós szerződés rendelkezéseinek megfelelően ellássa. A nagykereskedőkkel kötött beszállítói szerződésekkel kapcsolatban hangsúlyozták, a megállapodások versenysemlegesek, így minden érintett szerződő fél számára ugyanolyan általános szerződési feltételeket tartalmaznak. A társaság kész mindazon cégekkel is szerződést kötni, amelyek eddig esetleg nem éltek az ODBE által többször felkínált lehetőséggel, és azokkal is, amelyek a jövőben lépnek a piacra – olvasható a közleményben.

A dohánytermék-kiskereskedőket a társaság a weboldalán és szakmai kiadványokon keresztül folyamatosan tájékoztatja az új ellátási rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról. A kiskereskedők általános szerződési feltételeit – összhangban a törvény hatályba lépésével – a 2015. november elsejét követő munkanapon hirdethetik meg, két országos napilapban és a társaság honlapján. A kihirdetési időpont után 15 napig párhuzamosan működik majd a két ellátási rendszer – azaz november 17-ig még a nagykereskedők is, azt követően pedig már csak az ODBE Kft. lesz jogosult dohánytermék kiszállítására. November 2-től lehetőség lesz – a rendelkezésre álló készletekből – a Cash&Carry (C+C) típusú vásárlásra; vagyis a dohány kiskereskedők a társaság raktáraiban kialakított C+C boltokban személyesen megvásárolhatják a kívánt dohánytermékeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.