Megvette a magyarországi Agip-kutakat a Mol

A tranzakció kulcsfontosságú helyeken lévő töltőállomásokat biztosít.

MTI
2015. 10. 21. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a megállapodás összhangban van a Mol finomítási és kereskedelmi integrációs és kiskereskedelmi növekedési stratégiájával. A tranzakció kulcsfontosságú helyeken lévő töltőállomásokat biztosít, valamint erősíti az olajkonszern pozícióját a fővárosban és környékén – írta a társaság.

A Mol beszámolt arról is, hogy az Eni kenőanyag-nagykereskedelmi üzlete nem képezi a megállapodás részét, a tranzakció zárásához pedig még bizonyos feltételek előzetes teljesülése szükséges, egyebek között a versenyhatósági jóváhagyás.

A Mol-csoport jelenleg nyolc országban végez kitermelési tevékenységet, és tizennégy országban rendelkezik kutatási eszközökkel. Négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel kétezer töltőállomást foglal magában Közép- és Délkelet-Európa tizenegy országában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.