Nem fuzionál az UniCredit és az Intesa Sanpaolo

Egy tanulmány szerint a két konkurens fúziója jelentős megtakarítással járna.

MTI
2015. 10. 02. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Il Sole 24 Ore című olasz gazdasági napilap pénteken azt írta, hogy egy befektetési bank tanulmányt készített, amelyben megvizsgálja a két legnagyobb olasz kereskedelmi bank egyesülésének lehetőségét.A tanulmány szerint a két konkurens fúziója jelentős megtakarítással járna, több mint 2000 bankfiókot lehetne bezárni és 25 ezer alkalmazottat elbocsátani. A létrejövő óriásbankhoz később csatlakozna a Monte dei Paschi di Siena (MPS), a harmadik legnagyobb olasz bank – írja az Il Sole 24 Ore. A lap nem nevezi meg a tanulmányt készítő befektetési bankot, és maga is utal rá, hogy a téma a pénzügyi sci-fi birodalmába tartozhat. Milánói szakértők szerint mindamellett a piac „mérlegeli” a megafúzió lehetőségét.Az MPS részvénye 2,6 százalékkal, az Intesa Sanpaolóé 1,6 százalékkal, az Unicredité 1 százalékkal emelkedett délelőtt a milánói tőzsdén.Az UniCredit mérlegfőösszegét tekintve Olaszország legnagyobb bankja, 17 országban 147 ezer embert foglalkoztat. Magyarországon az UniCredit Bank Hungary Zrt. révén van jelen. Versenytársa, az Intesa Sanpaolo, a CIB anyabankja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.