Nem olyan vidám az élet a Philip Morrisnál

Csökkent a Philip Morris International amerikai dohányipari nagyvállalat harmadik negyedévi profitja, és visszaesett a forgalma is, miután kevesebb cigarettát adott el, és kedvezőtlenül alakultak a devizaárfolyamok is.

MTI
2015. 10. 15. 21:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég csütörtökön azt közölte, hogy 1,94 milliárd dollár adózás utáni eredményt ért el a harmadik negyedévben, ami részvényenként 1,25 dolláros profitnak felel meg, az egy évvel korábbi 2,16 milliárd dollár, részvényarányosan 1,38 dollár után.

A jövedéki adók nélkül számított árbevétel 6,93 milliárd dollárra csökkent a júliustól szeptember végéig tartó időszakban az egy évvel korábbi 7,86 milliárd dollárról.

Szakértők kisebb, részvényarányosan 1,11 dolláros profittal és szerényebb, 6,76 milliárd dolláros negyedéves bevétellel számoltak.

Az Egyesült Államokon kívüli piacokon jelenlévő Philip Morris International 218,9 milliárd szál cigarettát adott el a harmadik negyedévben, ami 1,5 százalékos csökkenés a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ázsiában 6,3 százalékkal esett az értékesített cigaretták száma, miközben 2,6 százalékkal nőtt Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.