Rálépett a fékre a brit gazdaság

Egyelőre még csak a növekedés lassulásáról van szó. Az adatok közlésére gyengült a font.

MNO
2015. 10. 05. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassul a brit gazdaság a háztartások gyengülő költései és a globális kilátások miatt – számolt be a The Guardian. A lap a Markit beszerzési menedzser indexére – mely megelőzi a hivatalos számokat – hivatkozva írta, hogy a GDP 0,3 százalékos növekedéssel lép az utolsó negyedévbe, mely a fele a 0,7 százalékos második negyedévi adatoknak, legalábbis a hivatalos számok szerint. A Markit hozzáteszi, hogy a GDP a harmadik negyedévben 0,5 százalékosra lassult.

A font az előrejelzés hatására gyengülni kezdett az euróval és a dollárral szembe. Az adatok miatt a Bank of England elhalaszthatja a 0,5 százalékos kamatemelését – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.