Tovább bővített az osztrák óriás Mosonmagyaróváron

Kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot épített a Greiner Bio-One Hungary Kft. Mosonmagyaróváron, a bővítéssel mintegy tízezer négyzetméteren gyártják novembertől a Petri-csészéket – tájékoztatta a vállalat ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-t.

MTI
2015. 10. 09. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balogh László elmondta, hogy a csarnokot 7,4 millió euróból (mintegy 2,3 milliárd forint), teljes mértékben önerőből építették és szerelték fel gyártóberendezésekkel és eszközökkel. A fejlesztéssel negyvennel bővül a foglalkoztatottak száma, emellett egy új technológiai eljárást is bevezetnek az orvostechnikai eszközök gyártásánál.

A mosonmagyaróvári vállalat az ausztriai kremsmünsteri székhelyű Greiner Bio-One cégcsoport tagjaként 1989 óta működik. Kezdetben virágcserepeket gyártottak, a Petri-csészék fröccsöntéses eljárással történő gyártását 1995-ben kezdték meg. Évente mintegy 150-160 millió Petri-csészét gyártanak, amelyeket főként külföldi kórházak, kutatóintézetek és laboratóriumok használnak, ugyanakkor termékeik adják a zárt vérvételi rendszerek hazai forgalmának mintegy kétharmadát.

A közel 160 embert foglalkoztató gyártó forgalma tavaly 4,1 milliárd forintot ért el, 2013-ban pedig 3,6 milliárd forintot.

A Greiner Bio-One International GmbH-nak Magyarország mellett Ausztriában, Németországban, az USA-ban, Brazíliában és Thaiföldön összesen 23 telephelye van, ahol mintegy 1800 embert foglalkoztat. Forgalma tavaly 388 millió euró volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.