Vizsgálatot kezdeményeztek a VW ellen Spanyolországban

A motorok manipulálásával a járművek károsították a környezetet.

MTI
2015. 10. 19. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marcelo de Azcárraga ügyész a vizsgálat megindítását több feljelentésre alapozva kéri, amelyeket a német nagyvállalattal szemben tettek a dél-európai országban.

Spanyolországban több mint 683 ezer olyan EA189 típusú motorral üzemelő dízelgépjárművet értékesített a cégcsoport, amelyben beépített szoftverrel manipulálták az emissziós értékeket.

Az ügyész szerint a motorok manipulálásával a járművek károsították a környezetet, ráadásul az alacsony károsanyag-kibocsátású autók vásárlásához állami támogatás is járt, amelyet a megtévesztés miatt feltételezhetően indokolatlanul fizetett ki az államkincstár.

A VW korábban elismerte, hogy mintegy 11 millió autója érintett a botrányban, amelyekből 8 millió kocsit az Európai Unióban adtak el.

Spanyolországban a Volkswagen és a VW-csoporthoz tartozó Seat a két legnépszerűbb autómárka, az eladási listák élén állnak.

A cég jelentős beruházó Spanyolországban, két üzemében tizenhatezren dolgoznak. A teljes autóipari ágazat a spanyol hazai össztermék közel tíz százalékát adja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.