VW: Nem fizetünk Spanyolországnak

A VW-csoport vitatja, hogy fizetnie kellene a hamisítási botrány miatt a spanyol kormánynak.

MTI
2015. 10. 02. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Manuel Soria elmondta: a vállalat azzal érvel, hogy ők a nitrogén-oxid-kibocsátásra vonatkozó adatokat manipulálták, a szén-dioxid-kibocsátási értékeket nem, márpedig utóbbi volt az alapja a spanyol kabinet autóvásárlási támogatásának. A miniszter hangsúlyozta: kérte a céget, hogy állításait hivatalos adatokkal is támassza alá.

„Összeszerelő ország maradunk, vagy fontos a magyar hozzáadott érték?” – teszi fel a kérdést publicisztikájában Lukács Csaba. A cikket itt találja.

A spanyol kormány autónként 1000 eurós (313 ezer forint) összeget követel VW-csoporttól, amellyel az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek vásárlását támogatta.

A 2012 óta létező PIVE program lényege, hogy aki használt autóját környezetbarát gépkocsira cseréli, az 2000 eurós (626 ezer forint) kedvezményt kap, amelyet a kormány és a bekapcsolódó cégek fele-fele arányban vállalnak.

Az üggyel kapcsolatos korábbi híreinket itt találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.