Az Uber nem versenyez, hanem kiegészíti a taxizást?

A felmérést 2516 Uber-felhasználó megkérdezésével készítették októberben.

MTI
2015. 11. 05. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az Uber-használók 62 százaléka hetente több alkalommal is igénybe veszi a tömegközlekedést. Kevesebb mint 20 százalékuk taxizik napi vagy heti szinten, 44 százalék nem vagy csak nagyon ritkán utazik taxival. Ez is jelzi a felmérés készítői szerint, hogy az Uber új keresletet generál a piacon, olyan felhasználókat is megszólítva, akik addig soha sem vagy alig taxiznak.

A tipikus Uber-felhasználó egyedülálló, diplomás alkalmazott vagy közép-, illetve felső vezető, húszas évei végén járó fiatal – derült ki a kutatásból.

A válaszadók döntő többsége, 92 százaléka elégedett az Uber szolgáltatásával, 80 százalékuk ajánlaná barátainak – írják.

A közlemény szerint a cég által gyűjtött statisztikai adatokból már korábban kiderült, hogy a budapesti Uber-utazások közel egyharmada metróállomás közelében indul vagy végződik, ami azt jelzi, hogy az Uber már most a tömegközlekedés kiegészítője Budapesten.

Az Uber-felhasználókra reprezentatív felmérést az utazásmegosztó cég megbízásából az Ipsos piackutató cég végezte.

Az Uber közösségi utazásmegosztó rendszeréhez csatlakozó autósok és utasok az okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.