Csütörtökön is folytatódik a Lufthansa sztrájkja

A Liszt Ferenc repülőtér járatinformációi szerint csütörtökön mind a négy frankfurti járatot törölték.

MTI
2015. 11. 11. 22:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légitársaság szerdai tájékoztatása szerint a frankfurti, düsseldorfi és a müncheni bázisról induló vagy oda érkező járatok nem indulnak el, összesen 107 ezer utas érintett. A munkabeszüntetés továbbra is csak a Lufthansa járatait érinti, a légitársasági csoport többi tagjának járatai (Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Brussels Airlines) menetrend szerint közlekednek.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációi szerint csütörtökön mind a négy frankfurti járatot törölték, a müncheniek közül a reggel 9 órás, illetve a 20.15-ös járat indul el, mivel azokat a Lufthansa CityLine üzemelteti. A düsseldorfi járatok szintén elindulnak, azokat az Eurowings közlekedteti.

Szerdán a ferihegyi repülőtéren csaknem ezer utast érintett a sztrájk, összesen hét járatpárt töröltek. A légiutas-kísérőket tömörítő Ufo szakszervezet múlt pénteken hirdetett egyhetes sztrájkot, amelyet először csak a frankfurti és a düsseldorfi, később a müncheni bázisra is kiterjesztettek. A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.