Felügyeleti eljárás folyik két azonos nevű, külföldön bejegyzett cégnél

Piacfelügyeleti eljárást folytat a Magyar Nemzeti Bank.

MTI
2015. 11. 03. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálat azt kívánja megállapítani, hogy az említett társaságok végeznek-e vagy végeztek-e rendszeres gazdasági tevékenységük keretében az MNB engedélye nélkül befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve kiegészítő szolgáltatást, továbbá függő ügynöki tevékenységet.

A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank kedden közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta, hogy akár a belize-i, akár a Seychelle-szigeteki székhelyű 5Gulden Corporation Ltd. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A vizsgálat eddigi eredményei szerint a társaságok tevékenysége összefüggésbe hozható az új-zélandi székhelyű – befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére Magyarország területén engedély hiányában szintén nem jogosult, ezért az MNB által ugyancsak vizsgált – 3TG FX Financial Limited Partnership elnevezésű társasággal.

Az MNB kedden közzétett végzése nem érinti a társaságok befektetőkkel szemben fennálló, a már átvett befektetésekkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét – írták. Kiemelték: a jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja le, amelynek eredményét nyilvánosan közli honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.