Fitch: Magyarország a legesélyesebb országok között

Visszaszerezheti hazánk befektetési osztályzatát.

MTI
2015. 11. 03. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő hosszú távra visszatekintő, átfogó elemzése azt vizsgálja, hogy milyen dinamikák jellemzik a befektetési ajánlású és a befektetésre már nem ajánlott besorolási sávok közötti mozgást.

A Fitch tanulmánya kiemeli, hogy Magyarország és Portugália egyaránt „BB plusz” – a befektetési alapszinttől egy fokozattal elmaradó – besorolással szerepel a cég nyilvántartásában, és osztályzataikra felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátás van érvényben. A hitelminősítő szerint ennek alapján legközelebb e két ország nyerheti vissza a legnagyobb eséllyel a befektetési ajánlású besorolást.

A három nagy hitelminősítő, a Moody\'s Investors Service, a Standard & Poor\'s és a Fitch Ratings egyaránt a befektetési ajánlású alapszinttől egy fokozattal elmaradó besorolással tartja nyilván a hosszú lejáratú magyar szuverén devizaadósságot. Az S&P és a Fitch módszertanában ez „BB plusz”, a Moody\'s osztályzati gyakorlatában „Ba1” szintű minősítést jelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.