Idén kész lehet az állami mobilhálózat

Az új rendszer kiépítését a menekülthullám is befolyásolhatta.

MTI
2015. 11. 13. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A publikus hálózatok leterheltsége miatt a cégnek a déli határszakaszra kellett koncentrálnia a fejlesztését, és ha nem lesz nagy hideg a következő egy-két hónapban, akkor időre ki is épülhet a teljes hálózat – írja a napilap saját információira hivatkozva.

Aranyosné Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója a napilappal azt közölte, hogy a most véget érő négyéves spektrumgazdálkodási időszakban 265 megahertznyi frekvenciát értékesítettek, ebből 130 milliárd forint bevétel folyt be. A hatóság a 3400-3800 megahertzes frekvenciákat várhatóan jövő év elején kínálja fel, az árverésre szóló felhívás hamarosan megjelenik. A 2020-ig tartó új spektrumstratégia szerint nem várható jelentős bevétel a frekvenciák eladásából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.