Időzített bombán ülünk

A kkv-kat hozná helyzetbe a zöldpárt.

MTI
2015. 11. 12. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai éves bizottsági meghallgatásán arról beszélt, hogy javult a gazdaság állapota és benne a kkv-k helyzete is.

Az ellenzéki képviselő közölte, pártja úgy látja, hogy a gazdaság nem jó irányba megy, „olyan, mintha időzített bombán ülnénk”. Kifejtette: a gazdaság szerkezete az elmúlt években semmit nem változott, az autóipari függőség csökkentésén pedig nem dolgozik a kormány. A megújulóenergia- és az élelmiszeripar fejlesztését ajánlotta a kormány figyelmébe.

Schmuck Erzsébet bírálta a makroszámokkal kapcsolatos miniszteri nyilatkozatokat, mert véleménye szerint „a maguk ásta gödörből való kilábalást” óriási sikerként állítják be.

Vitatta azt, hogy a 2014-es magas gazdasági növekedés egy új, fenntartható pályának a kezdete lenne, mert szerinte ez egy, az EU-s pénzek által felpumpált növekedésből adódik.

Az LMP-s politikus beszélt arról is, hogy a növekedés hasznai egyenlőtlenül oszlanak el, 2,2 millió adófizető a létminimum alatt, az adófizetők kétharmada pedig az átlagbér alatt keres. A kormány az oktatásból óriási erőforrásokat vont ki – sorolta problémaként.

Hozzátette: a magyar vállalkozások közül csak a Fidesz-közeliek szárnyalnak. Ma Magyarországon nem a munkának van becsülete, hanem a törleszkedésnek és a jó politikai kapcsolatoknak – értékelte Schmuck Erzsébet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.