Maradunk a szénalapú termelésnél

Emellett az atomenergia hosszú távú alkalmazásával és a megújulók arányának növelésével számolnak.

MTI
2015. 11. 12. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az atomenergia és az ellátásbiztonság témakörben tartott szakmai rendezvényen az államtitkár elmondta, hogy a magyarországi villamos energia előállításában az atomenergia hosszú távú alkalmazásával, a szénalapú termelés szinten tartásával, a megújulók arányának növelésével számolnak.

Aradszki András kitért arra, hogy a világban az atomenergia helyzete stabil, világszerte mintegy 60 nukleáris reaktort építenek, elsősorban a fejlődő országokban, de Európában is, hiszen az így előállított villamos energia alacsony ára versenyképességi tényező.

Aradszki András szólt arról, hogy a Magyarországon termelt villamos energia több mint fele atomenergiából származik. A magyar atomenergia alkalmazásának három pillére van, az üzemidő meghosszabbítása, az új blokkok létesítése és a radioaktívhulladék-kezelésnek való megfelelés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.