Még mindig érint magyarokat a Lufthansa-sztrájk

Összesen 941 járatot töröl a Lufthansa a légiutas-kísérők sztrájkjának utolsó napján, pénteken.

MTI
2015. 11. 12. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német légitársaság honlapján elérhető információk szerint a törlés közel 111 ezer utast érint, ezúttal is mindhárom bázis (Frankfurt, München, Düsseldorf) járatai érintettek. A munkabeszüntetés továbbra is csak a Lufthansára vonatkozik, a légitársasági csoport többi tagjának járatai (Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Brussels Airlines) menetrend szerint közlekednek.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációi szerint törölték mind a négy pénteki frankfurti járatot, a müncheniek közül a reggel 9 órás, illetve a 20.15-ös indul el, mivel azokat a Lufthansa CityLine üzemelteti. A düsseldorfi járatok szintén elindulnak, azokat az Eurowings közlekedteti. Szerdán és csütörtökön is voltak érintett magyarországi járatok.

A légiutas-kísérőket tömörítő Ufo szakszervezet múlt pénteken hirdetett egyhetes sztrájkot, amelyet először a frankfurti és a düsseldorfi, később a müncheni bázisra is kiterjesztettek. A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik a szakszervezet és a munkáltató között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.