Mégsem lép a tőzsdére a Waberer’s

A cég a jelenlegi piaci körülményekre tekintettel elhalasztja részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalát.

MTI
2015. 11. 10. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Waberer’s 2015. október 5-én stratégiai fejlesztése következő lépéseként kérvényezte részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT), amit a tőzsde jóváhagyott.

A BÉT a társaság 14 654 028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű, 5 128 910 euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét 2015. október 6-val vette fel a terméklistára. Mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság volt, az első kereskedési napot nem határozták meg.

A Ptk. módosítása alapján a tőzsde bevezetést jóváhagyó döntése után következhet a nyilvános működési forma cégbírósági bejegyzése, majd – ha része a folyamatnak – a tranzakció, jegyzés lebonyolítása. A cégbejegyzés és tranzakció után, egy második lépésként kérelmezi a kibocsátó a tőzsdei kereskedés megkezdését (a bevezetéstől számított 90 napon belül), amelyről a BÉT újabb határozatban dönt.

Amennyiben a kibocsátó nem kéri a tőzsdétől a kereskedés megkezdését vagy valamely kereskedés megkezdéséhez szükséges feltételt nem tudja teljesíteni, az értékpapírokat a tőzsde egyszerűen törli a terméklistáról anélkül, hogy bárki kereskedett volna velük, a társaság pedig ezt követően újra zártkörűvé alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.