Milliárdokat veszthetünk a késlekedés miatt

Jelenleg 962 uniós társfinanszírozással megvalósuló fejlesztés van késésben.

MTI
2015. 11. 04. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap a Miniszterelnökségtől kapott információkra hivatkozva adott hírt arról, hogy az állami és az önkormányzati szektorban 150 milliárd forinttal rosszabbul állnak a közösségi támogatások felhasználásával, mint amennyit a harmadik negyedév végére vállaltak.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak több mint 80, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek félszáz uniós támogatást nyert projektje van késében, de jelentős elmaradásban van a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is a fejlesztésekkel.

Nem csak a fejlesztések elmaradása jelent gondot: ha nem történik jelentős változás, akkor több mint 800 milliárd forint körüli uniós támogatással lekötött szerződésállomány sorsa válik kérdésessé pár héttel azelőtt, hogy a benyújtható számlák szempontjából lezárul a 2007–2013-as uniós költségvetési időszak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.