Nem csak a Volkswagen csalt az autógyártók közül?

A cég egyik vezetője szerint egyikük sem képes betartani a hatósági előírásokat.

MTI
2015. 11. 08. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha valóban megvizsgálnánk minden egyes autógyártót, azt kellene látnunk, hogy egyik sem képes betartani a hatósági előírásokat” – mutatott rá. „A Volkswagen egy márka, és ez a márka nem fog csak úgy eltűnni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a konszern „kiváló autókat, kiváló teherautókat, kiváló buszokat gyárt. Termékei első osztályúak.” A média „méltatlanul” bánik a Volkswagennel – szögezte le, a sajtóban a vállalatot ért bírálatokra célozva.

A katari állami befektetési alap, a Qatar Investment Authority a Volkswagen elsőbbségi részvényeiből a legnagyobb pakettet tartja birtokában, a törzsrészvényesek körében pedig a harmadik legnagyobbnak számít. A Volkswagen-konszern emissziós botrányának kitörése óta az alap 4 milliárd dolláros árfolyamveszteséget szenvedett el részvénytulajdona után.

Szerdán a Moody’s leminősítette a Volkswagent.

A Volkswagen az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség, az EPA vádjai nyomán szeptemberben ismerte el, hogy olyan szoftvert telepített 11 millió általa gyártott gépkocsiba, köztük a Jetta, a Passat, a Golf és a Bogár egyes modelljeibe, amelyek tesztelés közben a rendes vezetési üzemmódban a szokásosnál alacsonyabb nitrogén-oxid-kibocsátást állítottak be. Az 1,2, az 1,6 és a 2,0 literes dízelmotorokat érintő szeptemberi beismeréstől a mostani eset abban különbözik, hogy az EPA vádjai szerint a 3,0 dízelmotorok vezérlő rendszerét a Volkswagen egy be nem jelentett külön modullal látta el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.