Nem hátráltak meg a Lufthansa légiutas-kísérői

A Liszt repülőtéren is törölték gyakorlatilag az összes szerdai járatot.

MTI
2015. 11. 11. 8:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csaknem 19 ezer ágazati dolgozót képviselő Ufo szakszervezet még kedden bejelentette, hogy megakadályozza péntek estig Frankfurtban, Münchenben és Düsseldorfban a német légitársaság összes közép- és hosszú távú járatának indítását. Mindezt annak ellenére, hogy a düsseldorfi munkaügyi bíróság jogellenesnek nyilvánította.

Kedden este a Lufthansa azt közölte, hogy szerdán 930 járatát törölte, ami csaknem 100 ezer utast érint, miközben már aznap is töröltek 136 járatot. A munkabeszüntetés Düsseldorfban a rövid- és hosszú távú járatok mindegyikét érintette. Frankfurtban és Münchenben csak a hosszú távú járatokra vonatkozott. A Lufthansa számításai szerint a sztrájk napi több mint 10 millió euró bevételkiesést okoz.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációs rendszere reggel 7 óra körül azt mutatta, hogy gyakorlatilag az összes Lufthansa-járatot törölték szerdára. Kivétel csupán a Münchenből 8.25-kor és ugyancsak Münchenből 19.40-kor Budapestre érkező, illetve a Budapestről 9 órakor, illetve 20.15-kor Münchenbe induló járat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.