Nyugtat a BP: bőven lesz nyersolaj 2050-ben is

A technológiai fejlődésnek köszönhetően az ár is megfizethető lesz.

MTI
2015. 11. 02. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentum szerint a technológiai fejlődésnek köszönhetően az ár is megfizethető lesz. Az olajipari konszern tanulmánya arra a következtetésre jut, hogy 35 év múlva 455 milliárd tonna olajegyenérték áll majd az emberiség rendelkezésére, mintegy hússzorosa a 2050-re prognosztizált felhasználásnak.

„Nem fognak kimerülni az energiaszükséglet fedezéséhez szükséges készletek” – szögezte le a tanulmány bevezetőjében Bob Dudley, a BP vezérigazgatója. „A meglévő és az új technológiáknak köszönhetően elegendő készletekkel rendelkezünk majd a világ elsődleges energiaszükségletének a fedezéséhez 2050-ig és azon túl” – mutatott rá.

A BP szakemberei úgy látják, hogy a rendelkezésre álló készletek növeléséhez komoly technológiai áttörésre sincs igazán szükség, mivel a kitermelhető készletek nagyságát a termelési hatékonyság javításával is meg lehet növelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.