Tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A KSH a szeptemberi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó második becslését november 26-án közli.

MTI
2015. 11. 05. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszer és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,1 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az év első kilenc hónapjában a forgalom volumene – a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – 5,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Január–szeptemberben az élelmiszerek forgalma 3,7, a nem élelmiszer termékeké 7,7 százalékkal nőtt, míg a legnagyobb mértékben, 8,2 százalékkal az üzemanyag-kiskereskedelem bővült az előző év azonos időszakához képest a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

A KSH a szeptemberi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó második becslését november 26-án közli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.