Az EU-ba importált mézek szigorúbb ellenőrzését kezdeményezték

Több európai tagállam is támogatta a magyar célkitűzéseket.

MTI
2015. 12. 15. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca tájékoztatása szerint a kezdeményezéshez csatlakozott Csehország, Lengyelország és Szlovákia is, emellett több más európai tagállam támogatta a magyar célkitűzéseket.

A tanácsülésen a magyar delegációt vezető Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár határozottan kiállt a magyar méztermelők érdekeiért, és az alacsony minőségű, gyakran hamisított import termékek hatékonyabb kiszűrésére az Európai Bizottság fokozott szerepvállalását kérte. A silány készítmények feldolgozása „irreális piaci versenyhelyzetet” eredményez azok számára, akik magasabb költséggel minőségi terméket állítanak elő – idézi a közlemény a helyettes államtitkárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.