Jön az új 50 forintos érme

1000 forintos és 2000 forintos emlékérmék is készülnek.

MNO
2016. 07. 29. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 1-jén, a forint hetvenedik születésnapján új érméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank – olvasható az intézmény honlapján. A jeles évfordulót egy kiállítás is kíséri, mely a augusztus 1-jétől szeptember 30-áig tekinthető meg hétköznap 10 és 18 óra között a Budapesti Corvinus Egyetem C épületében (1094 Bp., Közraktár u. 4–6.). Az ünnepélyes megnyitóra és kibocsátásra augusztus 1-jén 11 órakor kerül sor.

Az 1000 és 2000 forintos emlékérmék, augusztus 1-től vásárolhatók meg a társaság érmeboltjában (Budapest V. ker., Hold u. 17.), illetve a Magyar Pénzverő Zrt. honlapján üzemeltetett netáruházban. Az érmék grafikai háttérben mikroírással a jelenleg hivatalban lévő elnök, dr. Matolcsy György aláírása, ezzel párban a hátoldalon a forint bevezetésekor regnáló elnök, dr. Oltványi Imre szignója is helyet kapott.

Az 50 forintost is meg lehet vásárolni díszcsomagolásban, kétmillió darabot forgalomba is helyeznek belőle.

Az emlékérméket és az új 50 forintos tematikus oldalát Kósa István, a Magyar Pénzverő Zrt. nyugalmazott fővésnöke tervezte – írják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.