Begyűrűzött a dízelbotrány a Fiat Chryslerhez is

Hasonlóan trükközött a cég, mint a Volkswagen.

MNO
2017. 01. 12. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz-amerikai autógyártó vállalat hasonlóan trükközött a károsanyag-kibocsátás számaival, mint a Volkswagen.

Az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) azzal vádolja az autógyártót, hogy olyan szoftvert telepített dízelüzemű járműveibe, amely manipulálja a károsanyag-kibocsátás adatait – írja az AFP francia hírügynökség. Ez azt jelenti, hogy a Fiat Chrysler százezernél is több autójának környezetvédelmi tesztjén csaltak úgy, hogy a szoftver segítségével megváltoztatták a nitrogén-oxid-értéket. 

Az emissziós csalásban érintett típusok – a Jeep Grand Cherokee és a Dodge Ram – 2014 és 2016 között kerültek az amerikai piacra. A járművek az Egyesült Államok által engedélyezettnél jóval nagyobb mennyiségű káros anyagot bocsátanak ki.

A bejelentést követően a Fiat Chrysler részvényeinek árfolyama zuhanásba kezdett: 1,9 milliárd dollárral esett a cég papírjainak összértéke.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.